Afleveringen van BBC-programma`s te koop bij iTunes Apple

Londen. Britse televisiekijkers kunnen binnenkort programma`s van de BBC kopen in de iTunes-muziekwinkel van Apple. Afleveringen van series als Life On Mars, Little Britain en Spooks kosten 1,89 pond (2,52 euro). Het is de eerste overeenkomst van Apple met een Britse omroep. De samenwerking met Apple is voor de BBC een manier om zijn programma`s ”zo breed mogelijk te verspreiden”. Ook andere omroepen proberen op deze manier jongere kijkers te bereiken. De BBC heeft al zijn eigen gratis videodienst op het web, genaamd iPlayer. Britse tv-kijkers kunnen programma`s van maximaal een week oud terugkijken. De series verschijnen eerst in de iPlayer en daarna pas bij iTunes. BBC Worldwide werkt samen met ITV en Channel4 aan een gezamenlijke dienst als het Nederlandse Uitzending Gemist.