4 goed doen

Help een Afrikaans dorp

Online ontwikkelingswerk

www.nabuur.com

Niet iedereen heeft zin om zijn veilige omgeving te verlaten om mensen te helpen in Afrika of elders op de wereld. De oplossing: ontwikkelingswerken vanuit je luie stoel. Als mensen in ontwikkelingslanden hulp nodig hebben, en ze beschikken over een internetverbinding, thuis of ergens in de omgeving, kunnen ze op deze site een ‘Village’ maken. Dat is een webpagina over de plek en het project waarvoor ze hulp zoeken. Als ‘Neighbour’ kan je vervolgens op deze pagina’s zoeken naar een taak waarin jij tijd wilt investeren. Village ‘Dogon-Bamako’ (Mali) wil bijvoorbeeld graag een website maken om toeristen te trekken. Kan jij sites bouwen of iets anders dat eraan kan bijdragen, dan kun je hier je tijd en expertise kwijt. De projecten op de site variëren van weeshuizen tot waterdammen en van kopieerapparaten tot researchcentra. (MB)