3 kijken

Model Sandro

Brillen en zonnebrillen

www.anneetvalentin.com

Eerst de bril, en dan pas wie hem draagt zien? Dat mag. Onopvallende brillen krijgen steeds meer concurrentie van extreme monturen. De dagen van het o zo populaire ‘onzichtbare’ brilletje lijken geteld. Het Franse brillenhuis Anne et Valentin springt met een veelzijdige collectie bijzondere dames- en heren(zonne)brillen in op de trend. Bijna niets is de Franse ontwerpers te dol, kijk maar naar Dolf Jansen die ze vaak draagt. Blikvangers zijn strenge monturen versierd met grafische kriebelmotieven en eigenwijze uilenbrillen in knalkleuren. En brillenpoten met rare kronkels: hoe hysterischer hoe beter. Tot in de jaren ’70 de contactlens opkwam had werkelijk iedereen een bril (brillen bestaan al sinds de Middeleeuwen als leeshulpje voor geleerden en geestelijken). Inmiddels is de bril gepromoveerd tot belangrijk modeaccessoire. (GK)

Met bijdragen van Marieke Buijs, Georgette Koning en Irene de Vette