2 recyclen

Gemaakt van lipjes van blikjes

Recycleshop

www.morethanhip.nl

Hip alleen is tegenwoordig niet meer genoeg om trendy te zijn. Beter zijn je aankopen ook nog fairtrade, milieuvriendelijk en het liefst ook gerecycled. Deze site biedt uitkomst, vooral als het om tassen gaat. Bijvoorbeeld gemaakt van treklipjes van blikjes van Escama Studio. De tassen, in allerlei soorten en maten, zien er überhip uit en zijn handgemaakt. Daar komt nog bij dat ze gemaakt worden door kansarme vrouwen in Brazilië waardoor zij een bestaan kunnen opbouwen. Voor Dutch Design in Development gingen twee ontwerpers naar Indonesië om lokale ambachtslieden te helpen het design van hun producten af te stemmen op de smaak van het Westen. Trendy tassen zijn het resultaat. Ook Amerikaanse billboards krijgen op deze site een nieuw leven als tas. Elk exemplaar is uniek want er wordt steeds een ander stuk billboard voor gebruikt. (MB)