Weer grote aanslag in Afghanistan: in twee dagen 140 doden

Spin Boldak. Ten minste 37 Afghaanse burgers zijn gisteren omgekomen bij een zelfmoordaanslag in de zuidelijke provincie Kandahar in Afghanistan. Het was de tweede grote aanslag in Afghanistan in twee dagen. Een groot aantal burgers en drie NAVO-militairen raakten gewond. Het dodental als gevolg van de zelfmoordaanslag bij een hondengevecht zondag in Kandahar was gisteren opgelopen tot boven de honderd. Daarmee was het de dodelijkste aanslag sinds de val van het Talibaanregime in 2001. De aanslag gisteren in de plaats Spin Boldak nabij de Pakistaanse grens, vond plaats op een drukke markt en was gericht op een konvooi Canadese NAVO-militairen. Canada is met circa 2.500 militairen gelegerd in Kandahar. Eerder deze maand maakte de Canadese regering bekend de missie, die afloopt in februari 2009, alleen te willen verlengen als NAVO-bondgenoten extra manschappen sturen.

Nederlandse missie: pagina 8 en 9