VVD wil meer actie tegen truckovervallen

STRAATSBURG. De VVD in het Europees Parlement roept Brussel op veel meer te doen tegen overvallen op truckchauffeurs. Een nieuw rapport van de internationale transportbond IRU toont dat een op de zes chauffeurs de afgelopen vijf jaar is aangevallen of beroofd, vooral op parkeerplaatsen. ”Een enorme economische schade en een traumatische ervaring voor de chauffeurs”, zei Europarlementslid Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) gisteren. Ze pleitte al eerder voor een netwerk van politiediensten tegen de internationale bendes die vrachtwagens beroven op parkeerplaatsen. ”Studie na studie wordt gepubliceerd, maar uiteindelijk is het een kwestie van doen.” De Europese Commissie kondigde vorig jaar een keurmerk aan voor veilige parkeerplaatsen voor trucks, op initiatief van CDA-Europarlementslid Corien Wortmann. (ANP)