Van Hanegem overweegt vertrek vanwege arbitrage

De scheidsrechters in de eredivisie zitten trainer Willem van Hanegem zo dwars, dat hij eraan denkt op te stappen bij FC Utrecht. De coach is van mening dat de arbiters hem ‘zoeken’ en daardoor zijn elftal duperen. „Als ze mij willen krenken, mag dat. Maar dan moeten ze mij pakken en niet mijn elftal.”

FC Utrecht verloor zondag de thuiswedstrijd tegen VVV verrassend met 4-1, nadat verdediger Tim Cornelisse in de zeventiende minuut uit het veld was gestuurd. Van Hanegem zei gisteravond in het tv-programma Namen en Rugnummers van RTV Utrecht dat hij met de gedachte speelt om te vertrekken. „Ik zit wel eens te denken: Moet je er gewoon niet mee stoppen? Dit is niet leuk meer. Onrecht kan ik niet billijken en ik heb dit gevoel nu al een aantal wedstrijden. Er klopt iets niet.”

De coach van FC Utrecht, negende in de eredivisie, heeft dit seizoen al meerdere aanvaringen gehad. In het thuisduel met SC Heerenveen moest Van Hanegem met rood naar de tribune nadat hij leidsman Bas Nijhuis voor lulhannes had uitgemaakt. Na het uitduel met NAC Breda klaagde hij over scheidsrechter Dick Jol, die zijn spelers volgens hem te veel gele kaarten had gegeven.

In de thuiswedstrijd tegen VVV liep het weer niet vlekkeloos. „Ik stond even met een grensrechter te praten, daarna kreeg ik te horen dat ik zou hebben geprobeerd hem te beïnvloeden. Terwijl ik heel normaal met hem had gesproken.” Van Hanegem overweegt bij de voorzitter zijn ontslag in te dienen. „Dan zeg ik tegen hem: Het is beter zo, want dit gaat alleen ten koste van de club. Dat klinkt misschien vreemd, maar het is echt geen grap.” (ANP)