Radio Voorkeur

Kunststof. Gast is Amerikanist en verslaggever Hans Jaap Melissen. Hij werkte in Irak, Libanon, Kosovo, Israël en de Palestijnse gebieden. In Uruzgan reisde hij onlangs zonder bescherming van de Nederlandse troepen. Vanuit de Verenigde Staten bericht Hans Jaap Melissen binnenkort de over zon- en schaduwkanten van de globalisering. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Gesprek met Carel ter Linden over zijn debuutbundel Om een zin. Schrijfster Helga Walop vertelt over het boek La Honte, in vertaling De schaamte, van de schrijfster Annie Ernaux. Verder is onder meer een gesprek te horen met schrijver en theatermaker Bernhard Christiansen en dichter Sylvia Hubers over hun literair-muzikale voorstelling Neem een ballon. Ook: De poëzie-agenda. Waar bevinden zich de Nederlandse dichters? Radio 6, 19.02-22.00u.

Casa Luna. Ronald Naar heeft van bergbeklimmen en skiën zijn beroep gemaakt en de spannendste, hilarische en opmerkelijkste van zijn avonturen zijn nu gebundeld in een boek: Verliefd op sneeuw. Ghislaine Plag praat vannacht met de avonturier, alpinist en Nederlands succesvolste bergbeklimmer. Radio 1, 0.02-0.45u.