Opwarming

Vannacht kan het nog licht vriezen, maar daarna wordt de lucht daarvoor te zacht. Ook de middagtemperaturen klimmen flink, zo warmt het vrijdagmiddag in veel regio’s op tot een graad of 12. Vandaag was het een stuk killer en dat wordt vanavond en vannacht gevolgd door minimumtemperaturen rond het vriespunt. Het is nog steeds nevelig en verspreid over het land vormt zich wederom mist. In Limburg is vannacht enige neerslag mogelijk.

Morgen begint de dag nevelig en bewolkt, met plaatselijk mist. In de loop van de ochtend lost de mist op, maar deze kan rond het IJsselmeer lang blijven hangen. Vanuit het westen komt de zon erbij en de temperatuur loopt op naar een graad of 6 in het noorden tot zo’n 9 graden ten zuiden van de grote rivieren. In Zuid-Limburg kan een beetje regen vallen. De serieuze neerslag valt in het oosten van België en delen van Frankrijk.

In de nacht van woensdag op donderdag zal het op de koudste plek afkoelen tot ongeveer 2 graden, in het noordoosten. De bewolking overheerst en alleen zeer lokaal wordt het nog mistig.

Donderdag overdag steekt een zuidwestelijk windje op. Ten noorden van Nederland passeert een regenzone. Dat resulteert hier in veel bewolking en lokaal een spat regen. Vrijdag trekt de wind verder aan. Ook dan kan een beetje regen vallen, maar veel neerslag is tot en met zondag nog niet aan de orde.