Kosovo neemt waarschijnlijk niet deel in Peking

LAUSANNE, 19 febr. De kans dat Kosovo komende zomer al kan meedoen aan de Olympische Spelen is volgens het Internationaal Olympisch Comité klein. De Verenigde Naties moeten de onafhankelijkheid van het nieuwe Balkanland, dat zich zondag afsplitste van Servië, eerst erkennen. ”We moeten afwachten wat de VN beslissen. Deelname in Peking lijkt alleen al onwaarschijnlijk doordat het erg kort dag is”, zei gisteren IOC-woordvoerster Emmanuelle Moreau. Onder anderen vijf Kosovaarse boksers hopen op een startbewijs voor de Spelen. Het IOC zou hen, nog voordat een nationaal olympisch comité is gevormd, onder de olympische vlag kunnen inschrijven als onafhankelijke atleten. Dat is al eerder gebeurd met deelnemers uit het voormalige Joegoslavië en Oost-Timor.