Jan Blokker jr. zit ernaast én heeft gelijk 2

De dwaasheid van opgelegde onderwijsvernieuwing is nog niet vastgesteld door een ambtelijke commissie, of de volgende onzin dringt zich op. Het artikel van Jan Blokker jr. vraagt om onderwijsadviesbureaus en lerarenopleidingen ”aan te pakken,” omdat daar de sektariërs zouden zitten die van alles de schuld zijn.

Ik heb nogal wat cursussen gevolgd van onderwijsadviesbureaus. Ik heb er ideeën door opgedaan. Sommige ervan hebben mijn onderwijspraktijk diepgaand beïnvloed. Ik ben 59 jaar en ik sta met plezier in mijn lokaal. Ik geef frontaal klassikaal onderwijs wanneer ik denk dat het onderwerp daarom vraagt. Discussie, groepswerk en zelfstandig werk, het moet allemaal. Ik organiseer een project of excursie wanneer dat te pas komt. Ik stop inhoud in de elektronische leeromgeving wanneer de leerling daarmee gebaat is. Onderwijs is oorlog tegen de domheid en bijna alles is geoorloofd. Elk middel dat de leerling recht doet.

Ik doe het niet altijd goed, en daar leer ik van. Dan heb ik een sektariër van een onderwijsadviesbureau nodig om wat idiote ideologie te horen. Ik ben mans genoeg om daar het mijne van te denken, en te kijken wat ik er mee doe. Zo`n Blokker jr., die een heksenjacht wil, daar heb ik last van. Het onderwijs is niet bewust kapotgemaakt. Iedereen heeft zijn best gedaan. Het fanatisme waarmee alles is gebeurd is van een grote schoonheid. Dit gaat goed komen. Het gaat wel geld kosten.

    • Joep de Graaff Leraar