Geroofde kunst uit museum Zürich mogelijk gevonden

Zürich, 19 febr. De vier schilderijen van Van Gogh, Degas, Cézanne en Monet die vorige week zijn geroofd uit het E.G. Bührle-museum in Zürich, zijn mogelijk teruggevonden. Zwitserse media hebben gisteravond gemeld dat de politie een witte auto in beslag heeft genomen op een parkeerplaats bij een psychiatrische kliniek. Het parkeerterrein, dat ongeveer 100 meter van het museum vandaan ligt, is afgezet en de auto is weggesleept. De politie weigert tot nu toe commentaar te geven en zou later vandaag met een verklaring komen. Een getuige vertelde het lokale tv-station TeleZuri dat hij drie schilderijen had gezien waarop de naam van het museum stond. Onder de doeken bevond zich volgens de getuige Les coquelicots près de Vétheui (1879) van Claude Monet. Dit schilderij werd vorige week zondag door gewapende mannen geroofd uit de villa met de Bührle-collectie, samen met Comte Lepic et ses filles van Edgar Degas (1871), Bloeiende kastanjetak van Vincent van Gogh (1890) en Le garçon au gilet rouge van Paul Cézanne (1888). De schilderijen zouden 180 miljoen frank (112 miljoen euro) waard zijn.