Gelijk problemen bij nieuwe tunnel A73

ROERMOND. De nieuwe tunnels op de A73-Zuid tussen Venlo en Roermond, die gisterochtend werden geopend, hebben gisteravond direct tot problemen geleid. Door een technische storing stond er rond 19.00 uur bijna 10 kilometer file. Dat heeft de ANWB gemeld. Rond 18.00 uur vielen de camera`s in de tunnel uit, waarna de toegang tot de tunnel met slagbomen automatisch werd geblokkeerd. Een ander probleem bij de nieuwe tunnel is dat de afslag vanuit Roermond naar de A73 niet mag worden geopend omdat deze te kort is en het verkeer te weinig ruimte heeft om in te voegen. De tunnel had eigenlijk 1 januari al open moeten gaan, maar de aannemer bleek het project niet tijdig te kunnen opleveren. De aanleg van de A73-Zuid, op de oostoever van de Maas, was decennia lang omstreden.