Film van de dag

Susan Sarandon speelt een Amerikaanse dokter in de tv-film Ice Bound. US actress Sarandon adjusts her hair during a Variety Master Class session at the Locarno Film festival in Locarno. U.S. actress Susan Sarandon adjusts her hair during a Variety Master Class session at the Locarno Film festival in Locarno, Switzerland, August 8, 2005. REUTERS/Remy Steinegger REUTERS

Ice Bound. De televisiefilm is een speciaal genre waar normaal gesproken weinig eer aan te behalen valt. Er lijken slechts twee subgenres te zijn: de televisiefilm van de week over (enge) ziektes, of tv-films gebaseerd op waar gebeurde verhalen. Deze tv-films worden meestal gemaakt door regisseurs die alleen voor het medium tv werken en de acteurs zijn van het B-garnituur of uitgerangeerde sterren. Maar er zijn uitzonderingen. Zoals de tv-film van vanavond, die weliswaar valt onder het genre waargebeurde ‘ziekte van de week’-film, maar mèt Susan Sarandon en geregisseerd door Roger Spottiswoode, een niet onverdienstelijke filmmaker die zowel voor televisie als voor de cinema werkt. Sarandon speelt de Amerikaanse arts Jerri Nielsen die zich in winters Antarctica bevindt als ze bij zichzelf een knobbeltje ontdekt. Wat te doen?(Roger Spottiswoode, 2003, CDN/VS), RTL8, 20.30-22.10u.André Waardenburg