Correcties & aanvullingen

Tim Krabbé

In de rubriek De krant schrijft (16 & 17 februari, pagina 16) wordt verwezen naar Een gelukkige dag voor de ezel, een novelle van Tim Krabbé, die „6.000 woorden telt.” Krabbés novelle heet Een goede dag voor de ezel. Hij telt 24.000 woorden.

Johan Heesters

De kop Ik schaam mij voor optreden in Dachau boven het verslag van het optreden van Johan Heesters in Amersfoort (18 februari, pagina 9) is onjuist. Heesters zei dat hij zich schaamde voor het bezoek dat hij in 1941 aan het concentratiekamp Dachau heeft gebracht. Hij ontkent dat hij daar heeft opgetreden. Bewijzen van het tegendeel zijn er niet.

Joran van der Sloot

In het bericht Boek Joran van der Sloot wordt niet herdrukt (15 februari, bijlage Boeken, pagina 4) staat geschreven dat uitgeefster Marga de Boer het boek van Van der Sloot als gedateerd beschouwde na de gebeurtenissen van deze maand. Dat had moeten zijn: de gebeurtenissen met ingang van februari 2007, de deadline van het boek.