Bush deelt klamboes uit in Tanzania

President Bush (midden) was gisteren op bezoek bij een meisjesschool van Masai in Arusha in Tanzania. De Tanzanianen dragen traditionele oorlogsgewaden. Behalve een meisjesschool bezocht hij in Arusha onder meer een ziekenhuis en een fabriek die klamboes fabriceert. Bush is in Afrika populairder dan in veel andere delen van de wereld, omdat hij omvangrijke hulprogramma’s is begonnen. Hij deelt onder andere klamboes uit om kinderen onder de vijf jaar te beschermen tegen malaria. „Het breekt mijn hart dat kleine kinderen onnodig overlijden door een muggenbeet”, zei Bush bij aankomst in Tanzania. Bush bezoekt Afrika voor de tweede keer in zijn ambtstermijn. Hij blijft zes dagen en brengt een bezoek aan Tanzania, Rwanda, Ghana en Liberia. Bush vermijdt conflictgebieden als Kenia.