3 TeckTonick

Kan overal, ook op straat

Nieuwste dansrage

www.dailymotion.com, zoek op ‘peut-on danser la tecktonick partout’

De TeckTonick is dé nieuwste dansrage, vers uit Frankrijk. En met een betrekkelijk simpele choreografie. De uitgangspositie is wijdbeens, door de knieën gezakt en een beetje heupwiegend. Want je armen, daar gaat het om. Zwaaien, knikken, harken, maaien, knakken en draaien. Het nummer dat er helemaal bij hoort is A cause des Garçons van hip elektromeisje Yelle. In haar clip wordt met drie man getecktonickt. Soms net breakdance, soms weer heel sierlijk. Bovendien, de TeckTonick kan overal. In peut-on danser la tecktonick partout krijgen we een demonstratie in een drogist en assurantiekantoor en in een warenhuis tussen de bh’s en de lange roze nachthemden. Op een propvolle dansvloer zal het misschien toch iets moeilijker gaan, want deze dans vraagt serieus heel veel armruimte. (VL)