Radio Voorkeur

Kunststof. Gast is muzikant Guus Meeuwis die terugkijkt op zijn doorbraak als solo-artiest. Radio 1, 19.04-20.00u.

Componist van de week. De Engelse componist Ralph Vaughan Williams (1872-1958) is één van de belangrijkste vormgevers uit de 20ste eeuw van de Engelse klassieke muziek. Hij was een liefhebber van 16de-eeuwse muziek en eeuwenoude Engelse volksliedjes, die hij verwerkte in zijn eigen impressionistisch getinte composities. Radio 4, 19.30-20.00u.

De avonden. Gesprek met de Amerikaanse schrijver John Burnham Schwartz over zijn roman Keizerin uit het volk. Verder o.a. journaliste Tracy Metz over haar stedebouwkundige bevindingen in de VS: een gesprek over o.a. architectuur, de woningmarkt en de achtergronden van de huidige hypotheekcrisis aldaar. Radio 6, 20.02-22.00u.

Casa Luna. Liesbeth Fontein en Pita Verweij speelden als geologische onderzoekers een doorslaggevende rol in de goudwinning in Frans-Guyana. Zij brachten de milieurisico’s van het gebied in kaart en de Franse regering trok daarop de vergunningen tot goudwinning in. Radio 1, 0.02-1.00u.