Opnieuw een wereldrecord voor Isinbajeva

De Russische atlete Jelena Isinbajeva (25) heeft zaterdag bij indoorwedstrijden in het Oekraïense Donetsk het wereldrecord polsstokhoogspringen aangescherpt. De olympisch kampioene ging bij haar derde poging over een hoogte van 4,95 meter. Ze vestigde daarmee haar 21ste wereldrecord.

Isinbajeva bracht het wereldrecord in februari vorig jaar op 4,93, eveneens in Donetsk. Het jaar daarvoor kwam ze in de Oekraïne tot 4,91 meter. Ze is ook wereldrecordhoudster in open lucht met een sprong over 5,01 meter, een prestatie die ze in 2005 op het WK in Helsinki vestigde.

„Ik ben heel blij dat met mijn prestatie”, zei Isinbajeva, die voor haar wereldrecord een bonus van 34.000 euro opstreek. „Want mijn vorige wereldrecord dateert van lang geleden: twaalf maanden.”