op nrcnext.nl

Vandaag in het nieuws

In Pakistan worden verkiezingen gehouden De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice bezoekt Kenia en ontmoet president Mwai Kibaki en oppositieleider Raila Odinga NASA-ruimteveer STS 122 vertrekt van het International Space Station

Beeldcanon

Tv-moment van de week

Nrc.next is samen met Beeld en Geluid en actualiteitenprogramma EénVandaag de Beeldcanon 2008 begonnen. We gaan op zoek naar de belangrijkste beelden van het jaar en houden daartoe wekelijks verkiezingen. Wordt het deze week de gebrekkige beveiliging op Schiphol, islamfobie in Nederland of de erbarmelijke omstandigheden in Russische gevangenissen?

Kijk op nrcnext.nl en breng je stem uit!

Puzzels op de website

Puzzelen kan elke dag in de krant, op de pauzepagina. Maar ook op de website staan puzzels van Studio Steenhuis. Klik op het puzzel-icoon in de balk onderin de site voor een 3-4-5-puzzel. Met dit keer ook een eenvoudige opgave: Bruce of Peggy, drie letters.

Doe de puzzel via nrcnext.nl

Eerder donker dan hitsig

De cd Batbox van Miss Kittin is deze week in zijn geheel op de site van nrc.next te beluisteren. „De titel Batbox is een speelse referentie aan de gothic, maar welbeschouwd valt het wel mee met de invloeden uit die hoek. Toch klinken de nummers, opgetrokken uit techno, electro en opzettelijk monotone zangpartijen, deze keer eerder donker dan hitsig.”

Cd en recensie via nrcnext.nl/muziek

Next question

Elke dag in de krant, en nu ook op de site: de rubriek next question, waarin prangende en minder prangende vragen van lezers worden beantwoord. Op de website zijn de laatste vijf antwoorden nog een keer na te lezen.

Lees de next questions op nrcnext.nl/nextquestion

Vandaag in de weblogs

War on the unexpected

Een Britse man is gearresteerd en opgesloten omdat hij naar muziek op een mp3-speler luisterde. Niet vanwege illegale downloads, maar omdat iemand dacht dat de mp3-speler een wapen was. Dit is wat beveiligingsdeskundige Bruce Schneier de ‘war on the unexpected‘ noemt. Overheden vragen om verhoogde waakzaamheid en mensen zien vervolgens de gekste dingen.

Lees meer over de oorlog van burgers tegen terreur via nrc.nl/klaver