Nieuwe navigatie-gsm’s

Nokia N96

Nokia’s N96 is de opvolger van de populaire N95 smartphone, met goede camera en GPS-ontvangst. Dankzij de nieuwe navigatiesoftware draait de kaart van de N96 mee als je het toestel draait. Het toestel heeft een ingebouwde DVB-H ontvanger om tv te kijken en is standaard voorzien van 16 GB geheugen, uitbreidbaar tot 24 GB met een extra SD-kaart. Met de ingebouwde tv-recorder kun je daar ook live tv-beelden op bewaren. Verder: de hoeken van het toestel zijn mooier afgerond, en de flits van de camera is verbeterd.

Nog een nieuwe telefoon met GPS is de P3470 van HTC. Een toestel met ingebouwde GPS-module, 2,8 inch scherm en een batterij die volgens de fabrikant 240 uur in standby-modus meegaat. De P3470 is relatief licht (122 gram) en wordt geleverd met TomTom Navigator 6 en een 1 GB kaart voor het kaartmateriaal.

Marc Hijink

Kijk op nrc.nl/hebben voor een filmpje van de Nokia N96