Langzaamaan zachter

Aan het zonnige en vooral in de nachten koude weer van de laatste dagen komt geleidelijk een einde. Vandaag kwamen er al wolkenvelden voor, maar vanaf woensdag worden het er duidelijk meer. De temperaturen gaan daarbij flink omhoog.

De afgelopen nacht was het nog koud, vooral in het zuiden van Nederland waar het het langst helder bleef. Op een aantal plaatsen in Brabant vroor het ruim 8 graden, aan de grond daalde het kwik er hier en daar tot bijna 12 graden onder het vriespunt. Wolkenvelden, die het noorden en midden binnendreven, temperden daar de vorst.

Vanavond en de komende nacht wordt opnieuw vooral in Zuid-Nederland tamelijk helder weer verwacht. Daar kunnen de temperaturen nog een keer tot 4 of 5 graden onder nul dalen. Het noorden van het land blijft gevoelig voor bewolking, daar komen waarschijnlijk geen temperaturen onder nul voor. Voor het midden hangt het er een beetje om.

Morgen schijnt in het zuiden de zon, in het midden en vooral noorden komen eerst wolkenvelden voor. Later op de dag breiden de opklaringen zich ook over Midden en Noord-Nederland uit. Op steeds meer plaatsen komt de zon er dan door. Bij een zwakke tot matige wind wordt het 4 tot 7 graden.

Vanaf woensdag speelt bewolking in het hele land een belangrijke rol. Met name donderdag en vrijdag valt lokaal ook wat regen of motregen. De temperaturen gaan een stuk verder omhoog.