Internet Weblog van de dag

Klassieke misdaadbestrijding

Crimineel blad. Weblog boeken meldt dat de Nederlandse uitgeverij Nieuw Amsterdam in mei met een nieuw literair tijdschrift komt over true crime.Het krijgt de titel Koud bloed. De naam verwijst naar In Cold Blood (1966), het ophefmakende en trendsettende boek in het genre van Truman Capote.Het blad, dat vier keer per jaar zal verschijnen, spiegelt zich qua werkwijze aan het literaire voetbaltijdschrift Hard Gras.Het zou zich verzekerd hebben van de medewerking van Nederlandse misdaadverslaggevers als Bart Middelburg en Paul Vugts van Het Parool en John van den Heuvel (De Telegraaf). Ook oud-politiecommissarissen en rechtspsychologen zorgen voor een bijdrage. Elk nummer brengt, naast vaste rubrieken, telkens ook ‘een groot literair verhaal’. In het eerste nummer mag AKO-prijswinnaar A.F.Th. van der Heijden het spits afbijten. Uitgever Marie-Anne van Wijnen is optimistisch en wijst er op dat de aandacht voor true crime een blijver is.

Op het weblog Boeken is nieuws te lezen van de redactie Boeken, blogger De papieren man en medewerkers van de krant.