Galeries op Rotterdams Handelsterrein

Galerie

Galerie Pakhuis 6. Do t/m zo 12u-18u. Galerie Animaux. Ma t/m zo 12u-17.30 Beide galeries: Westelijk Handelsterrein, Rotterdam

In het Westelijk Handelsterrein in Rotterdam liggen diverse galeries vlak bij elkaar. Galerie Pakhuis 6 presenteert onder de noemer Jazz Art Rotterdam Zilveren Camera-winnaars Andreas Terlaak en Peter van Breukelen. Meteen daarna wordt werk getoond van twee andere jazzfotografen, Paul Bergen en Dick Waterman. Tegelijk exposeert de galerie een selectie uit eerdere presentaties, met werk van Nathalie Bourdreux, Kees Okx en Fabienne Stadnicka.

Klassieke naakte vrouwenlichamen zijn een favoriet onderwerp van de Franse kunstenares Stadnicka. Bijzonder is dat Stadnicka schildert op oude, roestige, flinterdunne en bijna vergane golfplaten. Het mooist zijn de werken waarin pas na enige tijd de contouren van het naakte lichaam zijn te ontwaren.

Tegenover Pakhuis 6 zit galerie Animaux die een combinatie van design en kunst toont. Hier is werk te zien van Eugène Brands, Rob Scholte, Jan Cremer en Armando.

Verspreid door de ruimtes staan de bekende sloophouten kasten, tafels en stoelen van Piet Hein Eek. Hij maakte ook kasten van roestvrij staal, en van hout een zogeheten jufferstoeltje en jufferbankje waarvan de hoge rug bekleed is met bloemenstof. Op een tafel van Eek staan objecten van wit porselein: namaaktaarten, borden met figuren, afkomstig van Studio Job. In een uithoek prijkt een intrigerende, organisch gevormde zwarte boekenkast van synthetische klei, gemaakt door ontwerper Maarten Baas. Mooi, maar de prijs van bijna 6.000 euro inspireert tot eigen experimenten.