Fine bij Rot.Phil.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest heeft de Amerikaan Michael Fine per 1 maart benoemd tot artistiek manager, als opvolger van Cynthia Wilson die het orkest in 2006 verliet. Fine was sinds 2006 senior advisor artistic planning bij het orkest en een gedeelte van het Gergiev Festival. Fine werkte daarbij samen met artistiek manager Pieter Pryck, die bij het orkest blijft als adviseur voor community arts-projecten en media.

Michael Fine (1950) begon als klarinettist en is nog steeds actief als uitvoerend musicus. In 1990 zette hij de platenmaatschappij Koch International Classics op. In 1997 werd hij artistiek directeur van Deutsche Grammophon. Als producent werd hij onderscheiden met een Grammy, zijn opnamen wonnen tal van internationale prijzen.

Naast zijn Rotterdamse werk blijft Fine zelfstandig producent voor diverse musici en platenmaatschappijen en senior advisor artistic planning bij de Seoul Philharmonic van chef-dirigent Myung Whun Chung.