Film van de dag

Beeld uit de film Wedding Crashers (David Dobkin, 2005, VS). scene uit de film Wedding Crashers (David Dobkin 2005) FOTO: A-Film A-Film

Wedding Crashers. De groep komieken die de laatste tien jaar regelmatig gezamenlijk opduikt in een aantal films worden de ‘Frat Pack’ genoemd, een verwijzing naar de mannelijke studentenhumor van de Amerikaanse fraternities (studentenverenigingen) en naar hun voorgangers uit de jaren 80, de ‘Brat Pack’ (op hun beurt weer vernoemd naar Sinatra en co’s ‘Rat Pack’). Frat Packers Vince Vaughn en Owen Wilson spelen in Wedding Crashers echtscheidingsadvocaten die huwelijksfeestjes ‘crashen’ om daar vrouwen op te pikken. Daar hebben ze regels en trucs voor. Jeremy (Vaughn) doet zich bijvoorbeeld voor als soldaat met een oorlogstrauma. Het eerste half uur van de film is door het cynisme en de politiek incorrecte acties van de helden erg leuk, vervolgens wordt de film wat zoet, want: echte liefde bestaat heus/op ieder potje past een dekseltje.(David Dobkin, 2005, VS), SBS6, 20.30-22.30u.André Waardenburg