Barnsley stoot Liverpool uit het FA-Cuptoernooi

Barnsley heeft zaterdag in de achtste finales van het FA-Cuptoernooi voor een enorme verrassing gezorgd. De club, uitkomend in de Engelse eerste divisie, versloeg Liverpool op Anfield (1-2). Brian Howard maakte in de laatste minuut het winnende doelpunt voor Barnsley. Dirk Kuijt bracht Liverpool na een half uur nog wel op voorsprong. Ryan Babel begon ook in de basis, maar werd gewisseld.

Liverpool is tot dusver ondanks miljoenen euro’s aan investeringen aan een teleurstellend seizoen bezig. In de competitie staat de ploeg van Rafael Benitez ver achter op concurrenten als Manchester United, Arsenal en Chelsea. Liverpool is nog wel actief in de Champions League.

Manchester United heeft zaterdagavond overtuigend de kwartfinale van het FA-Cuptoernooi bereikt. De club vernederde voor eigen publiek Arsenal met 4-0. Manchester United, met Edwin van der Sar in het doel, leidde bij rust al met 3-0. Wayne Rooney, Darren Fletcher en Luis Nani passeerden Jens Lehmann in de eerste helft. Fletcher trof na rust nog eens doel. Arsenal, dat nog niet kan beschikken over de geblesseerde Robin van Persie, speelde toen al met tien man.

Chelsea bereikte wel eenvoudig de laatste acht. De formatie won voor eigen publiek van Huddersfield (3-1). Frank Lampard (2) en Salomon Kalou maakten de doelpunten voor Chelsea. Het bekeravontuur van Cardiff City is ook nog niet afgelopen. De club, uitkomend in de eerste divisie, bleef Wolverhampton de baas (2-0). Jimmy Floyd Hasselbaink scoorde eenmaal.

Sheffield United, spelend in de eerste divisie, speelde gisteren met 0-0 gelijk tegen het Middlesbrough van Afonso Alves. De clubs moeten een replay spelen. Portsmouth schakelde met Preston North End een club uit de eerste divisie uit. Portsmouth won met 0-1.