2 Koken

Vanavond iets gezonds?

Kookinstructies, for students only

Het boekje is te koop bij erkende boekwinkels, adviesprijs 10 euro

Van ratatouille tot hamburgers. In Kookinstructies staan recepten voor studenten die variëren van klassiekers uit grootmoeders tijd tot typische studentenmaaltijden. Zo wordt er een gezonde vitamineschotel beschreven met aardappels, bloemkool en winterpeen en een pasta met Boursin. Met onderaan de pagina variatietips. Bij de pasta met Boursin bijvoorbeeld kun je de champignons vervangen door cashewnoten. Het dessert van Melon and mint wordt aanbevolen voor een frisse adem ná de maaltijd. Bij elk recept staat een boodschappenlijstje met betaalbare ingrediënten. Het studentenbestaan is immers geen vetpot. Behalve recepten bevat het boekje insteekhoezen voor afhaalflyers, bonnetjes en losse recepten. Ook handig: op pagina 107 staan antikatertips. (AS)