1 Bekijken

Car girls matchen met het type auto dat ze vertegenwoordigen. Dit is een Mazda girl. Foto Jacqueline Hassink
Car girls matchen met het type auto dat ze vertegenwoordigen. Dit is een Mazda girl. Foto Jacqueline Hassink Hassink, Jacqueline

Car girls

www.jacquelinehassink.com

Wat is het verschil tussen een ‘Ford Girl’ en een ‘Ferrari Girl’? Fotografe Jacqueline Hassink ondervond het op de autosalons in Europa, de Verenigde Staten, Tokio en Shanghai. Hassink, een Nederlandse die in New York verblijft, bezocht vijf jaar lang de grote autoshows en fotografeerde de meisjes die de wagens aan de man moeten brengen. Het resultaat vind je op haar website, waar de foto’s onder verschillende categorieën zijn terug te vinden. Zo kun je de foto’s bekijken per autosalon, per automerk of per type meisje. De site toont grote variaties, maar ook opmerkelijke overeenkomsten: automeisjes worden niet oud of dik en gaan zelden de deur uit zonder torenhoge hakken. Elk meisje matcht met het type wagen dat ze vertegenwoordigt. Avontuurlijke meiden in leren jekker prijzen stevige jeeps aan, een Japanse in futuristische outfit staat naast een sportwagen te blinken. Dure merken hebben duur uitziende dames, die in bijpassende avondjurk niet afsteken naast de Porsche’s en Ferrari’s. Ander werk van Jacqueline Hassink is nog tot 24 februari te zien bij Huis Marseille in Amsterdam. (SV)