Van Halderen stopt als topman Nuon

Rotterdam, 16 febr. Ludo van Halderen treedt per 23 april af als bestuursvoorzitter van energiebedrijf Nuon. Hij zal worden opgevolgd door de Noor Øystein Løseth, die op dit moment verantwoordelijk is voor het onderdeel productie en handel en de activiteiten in België en Duitsland. Løseth zit sinds 2006 in de raad van bestuur van Nuon. Dat heeft Nuon gisteren bekend gemaakt. Van Halderen zegt in een toelichting dat zijn vertrek te maken heeft met de aanstaande splitsing van Nuon. Halverwege dit jaar moeten Nederlandse energiebedrijven wettelijk beginnen met het uiteen halen van de netwerkenactiviteiten en de productie en levering. Daarbij ontstaan feitelijk twee nieuwe bedrijven. ”De splitsing lijkt mij een logisch moment om weg te gaan”, zei Van Halderen.