Radio Voorkeur

Spiegelzaal. Informatief muziekprogramma met korte live optredens. Gasten: Het Nederlandse Studenten Kamerkoor o.l.v. Maria van Nieukerken, dat binnenkort op tournee gaat door Nederland. De 11-jarige violist Matthijs van der Wel die de eerste prijs van de Iordens Viooldagen won, in de leeftijdscategorie 10-12 jaar. En trombonist Jorg van Leeuwen n.a.v. zijn optreden binnenkort in het tromboneconcert van Rimsky-Korsakov. Radio4, 10.00-11.00u.

Profile Portret van Asif Ali Zardari, echtgenoot van de onlangs vermoorde Benazir Bhutto, die nu haar People’s Party naar de verkiezingen van a.s. maandag leidt. Zardari heeft de reputatie van een corrupte losbol. Is dat verdiend of is hij het slachtoffer van karaktermoord? BBC2, 17,40-17.54u.

Opium. Schrijver Kester Freriks over zijn nieuwe roman Dahlia’s en sneeuw. Verder acteurs Anniek Pheifer en Jochum ten Haaf over hun rollen in de komedie As you like it van Shakespeare in de regie van Gerardjan Rijnders. En kinderboekenschrijver Sieb Posthuma over zijn toneelbeeld bij de nieuwe voorstelling Coppelia van het Nationale Ballet. Radio1, 19.04-20.04u.