Radio Voorkeur

Spijkers met koppen. Informatief en cabaretesk programma. Radio2, 12.00-14.00u.

ZaterdagMatinee live Werken van de Finse componist Johan Julius Christian Sibelius (1865-1957). 1. Eerste symfonie. 2. Rakastava. 3. Zevende symfonie. Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Vladimir Ashkenazy. Rechtstreekse uitzending. Radio 4, 14.15-17.00u.

Opium. Beeldend kunstenaar Sam Drukker over de schilder Lucian Freud en zijn tentoonstelling in het Gemeentemuseum in Den Haag. Verder o.a. de letterkundige Thomas Vaessens die probeert een antwoord te vinden op de vraag wat een roman is en ook poogt te verklaren hoe de canon van de literatuur tot stand komt en verandert. Radio1, 19.04-20.04u.

Simek ’s nachts. Gesprek met Antonie Kamerling, die begon met acteren in het theater, maar bekend werd door Goede Tijden, Slechte Tijden. Zijn eerste filmrol was in De Kleine Blonde Dood. Met de hitsingle Toen Ik Je Zag bewees hij ook te kunnen zingen. Maar ook op het witte doek bleef Antonie actief. In 1997 trouwde hij met actrice Isa Hoes. Radio1, 00.02u. 01.00u.