Oprichter Boston wil dat Huckabee van zijn hit afblijft

rotterdam, 16 febr. De songschrijver en oprichter van de band Boston, Tom Scholz, heeft de Republikeinse presidentskandidaat Mike Huckabee gevraagd te stoppen met het gebruiken van zijn wereldhit More Than A Feeling (1976) bij politieke bijeenkomsten. Een voormalig lid van de groep, Barry Goudreau, heeft het nummer een aantal keer uitgevoerd met de Capitol Offense, de band van Huckabee die zelf verdienstelijk bas speelt. Scholz steunt echter de Democraat Barack Obama. In een brief aan Hucakbee schrijft hij dat hij zich ‘bestolen’ voelt omdat zijn muziek is gebruikt „om ideeën te promoten waar ik faliekant tegen ben.” Vorige week werd al bekend dat de Republikeinse presidentskandidaat John McCaine geen gebruik meer zal maken van Our Country en Pink Houses, twee nummers van de progressieve zanger John Mellencamp, die zich heeft uitgesproken voor de Democraat John Edwards. Zangeres Celine Dion daarentegen was blij verrast toen Hillary Clinton haar nummer You and I uitkoos als campagnelied. Barack Obama laat bij zijn bijeenkomsten regelmatig City of Blinding Lights horen van U2. (AP)