Film van de dag

Scène uit In the Cut (Jane Campion, Aus/VS/GB). In the cut Year: 2003 Director: Jane Campion Meg Ryan PHOTOS12

In the Cut. Romantiek bestaat niet in In the Cut. Wel lust, affaires met getrouwde mannen en politiemannen die grof praten over vrouwen. Als detective Malloy aan Frannie (Meg Ryan) vraagt „Do you want me to romance you, take you to classy restaurants? Do you want me to lick your pussy?” kiest ze voor het laatste, waarna haar sluimerende seksualiteit ontwaakt.Jane Campions film heeft de vorm van een thriller waarin naar een serialkiller wordt gezocht. Maar Campion is meer geïnteresseerd in de psychologie van (met name haar vrouwelijke) personages. Net als het camerawerk steeds maar een element in het kader scherp in beeld brengt, zo wordt het innerlijke leven van Frannie – voor ons én voor haar – beetje bij beetje steeds helderder. Campion houdt daarbij van contradicties en ambiguïteit, zodat de toeschouwer de film zelf af moet maken.(Jane Campion, Aus/VS/GB), RTL8, 22.00-0.05u.