Ernest Louwes gaat in een magazijn werken

Ernest Louwes, de man die tot twaalf jaar cel is veroordeeld voor de moord op de weduwe Wittenberg in Deventer, gaat aan de slag als magazijnbediende bij een beddenspeciaalzaak in Amstelveen.

Met instemming van staatssecretaris Albayrak (Justitie, PvdA) heeft Louwes in de laatste periode van zijn straf, die tot april 2009 duurt, een verlicht regime. Dat heeft de advocaat van de 54-jarige Louwes, Geert-Jan Knoops, bevestigd. Vanaf dinsdag mag hij vijf dagen per week op werkstage. Hij is overgeplaatst van de gevangenis in Lelystad naar een half open inrichting in Noord-Holland. Vooruitlopend op zijn vrijlating mag hij al sinds december weekeinden thuis doorbrengen.

De zaak waar Louwes gaat werken, is van Ron Heruer. Hij is een van de particulieren die al jaren ijveren voor zijn vrijlating. Onder aanvoering van opiniepeiler Maurice de Hond, geloven zij dat Louwes door fouten van de politie, het Openbaar Ministerie en de rechterlijke macht sinds 2000 onschuldig in de cel zit. Louwes, de financieel adviseur van het slachtoffer, heeft altijd ontkend.