Drie keer goud baanwielrenners

KOPENHAGEN, 16 febr. Met drie overwinningen is de Nederlandse afvaardiging bij de vierde en laatste wereldbekerwedstrijd baanwielrennen van deze winter gisteren goed begonnen. Het goud voor Willy Kanis (sprint) en Marianne Vos (scratch) lag nog enigszins voor de hand. Vos wint ook de wereldbeker en is nu haast zeker van de Spelen. De winst van de 19-jarige Pim Ligthart op de puntenkoers was een enorme surprise. Ligthart, afkomstig uit Twisk en al Nederlands kampioen, finishte met 49 punten voor de Pool Rafal Ratajczyk (37 punten) en de Brit Chris Newton (33). De Nederlandse teamsprinters moesten op de piste van Ballerup genoegen nemen met zilver. Theo Bos, Teun Mulder en Tim Veldt verloren in de finale van het Franse trio Gregory Bauge, François Pervis en Kevin Sireau.