Creatieve sector Amsterdam groeit

Amsterdam, 16 febr. De creatieve bedrijvigheid in Amsterdam groeit. De werkgelegenheid was per januari 2007 ten opzichte van het jaar ervoor toegenomen met 1322 banen, een stijging van 4,2 procent. Dat maakte de gemeente gisteren bekend. De banen in de creatieve industrie beslaan 6,8 procent van de totale Amsterdamse werkgelegenheid. Volgens verantwoordelijk wethouder Carolien Gehrels is sprake van een trendbreuk. ”Er is nu weer een duidelijke stijgende lijn te zien. Onder de creatieve sector verstaat de gemeente drie sectoren, te weten kunsten, media en entertainment en creatieve zakelijke dienstverlening. Vooral op dit laatste terrein nam het aantal banen toe (923). Op het gebied van media en entertainment veranderde er weinig en in de kunstenbranche steeg het aantal banen met 267.