Boerkaverbod? Er zijn toch andere mogelijkheden 2

De discussie over het boerkaverbod wordt gevoerd in ideologische termen: de boerka zou strijdig zijn met de `open` samenleving en zou de `open` communicatie belemmeren. Mij lijkt het eerder een technische kwestie. Als de boerkadraagster geen geldige pasfoto kan laten maken, kan zij niet beschikken over een paspoort, een identiteitsbewijs, een rijbewijs, een ov-jaarkaart. Zij kan zich niet legitimeren tegenover de rechter, de schooljuffrouw, de politie, de conducteur, de examinator, de man/vrouw van het postkantoor, van de bibliotheek. Dit levert voor alle partijen grote problemen op. Als de boerkadraagster over een legitimatiebewijs met pasfoto beschikt en zich kan legitimeren door haar gezicht ten behoeve van de controle te laten zien, dan is er geen reden voor een verbod.