BA en Virgin schikken na prijsafspraken

LONDEN , 16 febr. British Airways (BA) en Virgin Atlantic gaan samen meer dan 200 miljoen dollar (136 miljoen euro) terugbetalen aan miljoenen passagiers als compensatie voor illegale prijsafspraken over brandstoftoeslagen. Dat is de uitkomst van een rechtszaak die was aangespannen tegen de twee luchtvaartmaatschappijen, maakten advocaten gisteren bekend. De schikking geldt voor ongeveer acht miljoen mensen in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Zij vlogen tussen augustus 2004 en maart 2006 met BA en Virgin tussen Londen en de VS. BA maakte met Virgin afspraken over brandstoftoeslagen op transatlantische vluchten. BA bekende schuld en kreeg in augustus vorig jaar een boete opgelegd van de Amerikaanse justitie van 300 miljoen dollar en een boete van 180 miljoen euro van de Britse autoriteiten. Virgin gaf ook toe schuldig te zijn aan illegale prijsafspraken, maar kreeg geen boete opgelegd omdat het bedrijf de misstanden openbaar had gemaakt.