Weblog van de dag

** FILE ** Democratic presidential hopefuls, Sen. Hillary Rodham Clinton, D-N.Y., right, and Sen. Barack Obama stand together before a Democratic presidential debate in Los Angeles in this Jan. 31, 2008 file photo. Many Democrats see the two as potential running mates and an unstoppable dream ticket. (AP Photo/Chris Carlson, File) Associated Press

Is de beslissing gevallen? vraagt Tom-Jan Meeus zich af op zijn weblog over de Amerikaanse verkiezingen.

‘Onthulling van de dag: één zinnetje in een stuk in de Wall Street Journal waaruit blijkt dat de Clinton campagne nog steeds in financiële nood is. De nieuwe campagneleider, Maggie Williams, blijkt niet eens salaris te ontvangen: Het voedt het idee dat afgelopen week, de zeven dagen na Super Tuesday, de beslissing bij de Democraten is gevallen. Andere aanwijzing: supergedelegeerden lopen over van Clinton naar Obama, zoals John Lewis, prominente figuur uit de burgerrechtenbeweging. The New York Times meldt het. (Moet erbij zeggen dat een andere krant het stuk in twijfel trekt). Een ontnuchterende studie laat trouwens weten: supergedeleerden zijn te koop.

Andere curiositeit: Mark McKinnon, media-adviseur van McCain, vindt Obama zo bijzonder dat hij niet wil meewerken aan eventuele aanvallen van McCain op hem: „I would simply be uncomfortable being in a campaign that would be inevitably attacking Barack Obama.”

Is er helemaal geen goed nieuws voor Clinton? Toch wel: winst in New Mexico. En de laatste peiling uit Wisconsin geeft haar goede kansen. Verkiezingen volgende week dinsdag. Peilingen in Ohio en Texas die 4 maart kiezen, zijn ook gunstig.’

Meer op: nrc.nl/race08