Van Merwijk’s Music Machine

Van Merwijk’s Music Machine. (Van Merwijk links op de foto) Slagwerker en groepsleider Lucas van Merwijk, een explosieve en stuwende kracht in formaties als de Cubop City Big Band en Nueva Manteca, heeft weer een speciaal ensemble samengesteld. Hij vroeg de Bulgaar Theodosii Spassov voor de nieuwe editie van zijn Music Machine die op tournee is. Spassov is een vermaard bespeler van de kaval (herdersfluit). Hij introduceerde het instrument in de jazz en ontwikkelde het verder. In Van Merwijk’s Music Machine, met percussionist Martin Verdonk, pianist Stormvogel en bassist Reno Steba, wordt een mix tot stand gebracht van melancholische Balkan-melodieën en Latijns-Amerikaanse ritmes. 15 t/m 24/2 in het land. Concertinfo: www.lucasvanmerwijk.nl

Slagwerker en groepsleider Lucas van Merwijk, een explosieve en stuwende kracht in formaties als de Cubop City Big Band en Nueva Manteca, heeft weer een speciaal ensemble samengesteld. Hij vroeg de Bulgaar Theodosii Spassov voor de nieuwe editie van zijn Music Machine die op tournee is. Spassov is een vermaard bespeler van de kaval (herdersfluit). Hij introduceerde het instrument in de jazz en ontwikkelde het verder. In Van Merwijk’s Music Machine, met percussionist Martin Verdonk, pianist Stormvogel en bassist Reno Steba, wordt een mix tot stand gebracht van melancholische Balkan-melodieën en Latijns-Amerikaanse ritmes.

15 t/m 24/2 in het land. Concertinfo: www.lucasvanmerwijk.nl