Trinidad

Trinidad KORT NIEUWS In Bolivia valt sinds november extreem veel regen. Dat komt door El Niña, zeggen de autoriteiten. Zij drijft warm water van de Zuid-Amerikaanse kust af en koude stroming komt ervoor in de plaats. Deze week werden de mensen in en rondom Trinidad erdoor overvallen. Het water staat zo hoog dat huizen stuk gaan, er misoogsten zijn en wegen onbegaanbaar worden. Kinderen helpen hun ouders om de overgebleven spullen uit hun huizen te redden. Maar het water dat huizen stuk maakt is tegelijkertijd een bron van vertier; de Boliviaanse kinderen pootjebaden en zwemmen in het water en laten hun zelfgemaakte bootje erop varen. (foto AP/ Reuters) Wat zou jij doen? e-mail naar kinderpagina@nrc.nl A man with a child removes his shelter after water levels increased in the flooded city of Trinidad, some 500 km (310 miles) northeast of La Paz, February 12, 2008. Flooding and torrential rains have killed dozens of people in Bolivia since November, wrecking highways, crops and thousands of homes in the impoverished country, officials said. The flooding is blamed on the La Nina weather phenomenon in the Pacific Ocean, which has exacerbated Bolivia's rainy season. REUTERS/David Mercado (BOLIVIA) REUTERS

In Bolivia valt sinds november extreem veel regen. Dat komt door El Niña, zeggen de autoriteiten. Zij drijft warm water van de Zuid-Amerikaanse kust af en koude stroming komt ervoor in de plaats. Deze week werden de mensen in en rondom Trinidad erdoor overvallen. Het water staat zo hoog dat huizen stuk gaan, er misoogsten zijn en wegen onbegaanbaar worden. Kinderen helpen hun ouders om de overgebleven spullen uit hun huizen te redden. Maar het water dat huizen stuk maakt is tegelijkertijd een bron van vertier; de Boliviaanse kinderen pootjebaden en zwemmen in het water en laten hun zelfgemaakte bootje erop varen. (foto AP/ Reuters)

Wat zou jij doen? e-mail naar kinderpagina@nrc.nl