Topman Duitse post opgepakt

Topman Klaus Zumwinkel (64) van Deutsche Post wordt verdacht van belastingontduiking. De politie deed gisterochtend een inval in zijn huis en kantoor, aldus een bron dichtbij het onderzoek. Justitie bevestigt dat „meerdere personen” worden onderzocht voor belastingontduiking, maar wil niet zeggen wie dat zijn. Zumwinkel werd aan het begin van de middag thuis opgehaald door de politie. Of dit betekent dat hij gearresteerd is, is onduidelijk. Duitse media berichtten gisteren al dat Zumwinkel wordt verdacht van het wegsluizen van miljoenen euro’s naar een bankrekening in Liechtenstein, om zo de Duitse belastingen te ontduiken. De topman geldt als een van de belangrijkste zakenlieden in Duitsland. Zakenblad Manager Magazin riep hem in 2003 uit tot ‘manager van het jaar’. Zumwinkel leidt Deutsche Post sinds 1990, en is daarmee de langst zittende topman van een bedrijf uit de DAX-index van grootste Duitse beursbedrijven. (Reuters)