The Water Horse

The Water Horse Angus MacMorrow is een in zichzelf gekeerd Schots jongetje dat zijn vader mist, die begin jaren veertig mee vecht in het Britse leger. Op een dag vindt hij een groot blauw ei op het strand. Hij neemt het mee en verstopt het in de schuur. Al snel komt er een aandoenlijk monstertje – met oren als Shrek – uitgekropen, dat hij bij zich houdt en grootbrengt. Wat heet: het dier neemt al snel kolossale proporties aan. Nog ingewikkelder wordt het als een regiment zijn intrek neemt in het landhuis, waar Angus’ strenge moeder huishoudster is. Uiteindelijk brengt hij het monster naar het nabijgelegen meer, Loch Ness. vakkundig, doeltreffend en ongecompliceerd vermaak. Regie: Jay Russel. Met: Alex Etel. In: 31 bioscopen.

Angus MacMorrow is een in zichzelf gekeerd Schots jongetje dat zijn vader mist, die begin jaren veertig mee vecht in het Britse leger. Op een dag vindt hij een groot blauw ei op het strand. Hij neemt het mee en verstopt het in de schuur. Al snel komt er een aandoenlijk monstertje – met oren als Shrek – uitgekropen, dat hij bij zich houdt en grootbrengt.

Wat heet: het dier neemt al snel kolossale proporties aan. Nog ingewikkelder wordt het als een regiment zijn intrek neemt in het landhuis, waar Angus’ strenge moeder huishoudster is. Uiteindelijk brengt hij het monster naar het nabijgelegen meer, Loch Ness. vakkundig, doeltreffend en ongecompliceerd vermaak.

Regie: Jay Russel. Met: Alex Etel. In: 31 bioscopen.