Smeltkroes Sicilië

Smeltkroes Sicilië Hij kijkt lieflijk en toch heel ernstig: de van marmer met goud vervaardigde jongeman van de beeldhouwer Antonello Gagini is een lust voor het oog. Hoe anders dan de door een anonieme kunstenaar gemaakte `jongeling van Mozia’, die boos en heerszuchtig de wijde wereld inblikt. Wat de twee beelden gemeen hebben is dat ze uit Sicilië komen. Een grote expositie in Bonn vertelt over de geschiedenis van het eiland dat zo vaak werd veroverd. Door de Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Arabieren, Noormannen en Aragonezen. Sizilien. Von Odysseus bis Garibaldi t/m 25 mei Bundeskunsthalle,Friedrich-Ebert-Allee 4, Bonn. Di, wo 10-21u, do-zo 10-19u. Inl 0049-2289171-0 en www.kah-bonn.de

Hij kijkt lieflijk en toch heel ernstig: de van marmer met goud vervaardigde jongeman van de beeldhouwer Antonello Gagini is een lust voor het oog. Hoe anders dan de door een anonieme kunstenaar gemaakte `jongeling van Mozia’, die boos en heerszuchtig de wijde wereld inblikt.

Wat de twee beelden gemeen hebben is dat ze uit Sicilië komen. Een grote expositie in Bonn vertelt over de geschiedenis van het eiland dat zo vaak werd veroverd. Door de Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Arabieren, Noormannen en Aragonezen.

Sizilien. Von Odysseus bis Garibaldi t/m 25 mei Bundeskunsthalle,Friedrich-Ebert-Allee 4, Bonn. Di, wo 10-21u, do-zo 10-19u. Inl 0049-2289171-0 en www.kah-bonn.de