Sibelius met Vladimir Ashkenazy

Sibelius met Vladimir Ashkenazy De pianist en dirigent Vladimir Ashkenazy leidt bij het Radio Filharmonisch Orkest het vijfde concert in de omvangrijke Sibeliuscyclus, die de ZaterdagMatinee dit seizoen wijdt aan de Finse componist, wiens vijftigste sterfdag (20 september 1957) daarmee wordt herdacht. Anders dan in andere concerten, waarin Sibelius in verband wordt gebracht met muziek van andere componisten, klinkt nu een compleet Sibeliusprogramma: de Eerste symfonie op39, Rakastava op. 14 en de Zevende symfonie op 105. Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Vladimir Ashkenazy: 16 febr 14u15 Concertgebouw Amsterdam. Res. 020 6718345. Het concert is rechtstreeks te horen op Radio 4 en wordt 19 febr. 20u op Radio 4 herhaald. Musician and conductor Vladimir Ashkenazy RIA Novosti

De pianist en dirigent Vladimir Ashkenazy leidt bij het Radio Filharmonisch Orkest het vijfde concert in de omvangrijke Sibeliuscyclus, die de ZaterdagMatinee dit seizoen wijdt aan de Finse componist, wiens vijftigste sterfdag (20 september 1957) daarmee wordt herdacht. Anders dan in andere concerten, waarin Sibelius in verband wordt gebracht met muziek van andere componisten, klinkt nu een compleet Sibeliusprogramma: de Eerste symfonie op39, Rakastava op. 14 en de Zevende symfonie op 105.

Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Vladimir Ashkenazy: 16 febr 14u15 Concertgebouw Amsterdam. Res. 020 6718345. Het concert is rechtstreeks te horen op Radio 4 en wordt 19 febr. 20u op Radio 4 herhaald.