Shakespeare op een erf met kippen

Shakespeare op een erf met kippen Den Haag, 15 febr. Actrice Anniek Pheifer repeteert in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag voor het toneelstuk As You Like It van William Shakespeare, dat morgen in première gaat. In de komedie speelt zij prinses Rosalinde, die als jongen vermomd het bos invlucht. Regisseur Gerardjan Rijnders verplaatst de handeling naar een boerenerf met kippen en autobanden. Hij maakt een vrije bewerking van het stuk – in het Nederlandse toneel een gangbare praktijk die vaak op onbegrip stuit. Rijnders: „Ik zoek actuele beelden bij de tekst, omdat ik een even sterk effect wil bereiken als toen.” Foto NRC Handelsblad, Leo van Velzen. Den Haag, 07-02-08. Repetitiebeeld uit de voorstelling "As you like it" van Shakespeare bij het Nationale Toneel, regie Gerard jan Rijnders. Decor Marc Warning, kostuums Sabine Snijders. Foto Leo van Velzen NrcHb Velzen, Leo van