Scarlet naar Belgacom

Belgacom neemt het Nederlandse internetbedrijf Scarlet over voor 185 miljoen euro. Scarlet vond zichzelf te klein om zelfstandig te blijven concurreren op de internetmarkt.

Belgacom maakte de overname vanochtend bekend. Het is het bedrijf vooral te doen om de ongeveer 150.000 abonnees die Scarlet in België heeft. Daar is Scarlet het grootst – in Nederland komt de aanbieder niet verder dan 25.000 tot 30.000 internetaansluitingen. Onder de naam Scarlet wil Belgacom zich profileren als prijsvechter op de internetmarkt.

Van de overnameprijs van 185 miljoen euro moeten ook de schulden van Scarlet worden afgelost. Volgens directeur België Gert Post bedragen die 90 tot 100 miljoen euro. Wat overblijft is voor de aandeelhouders van Scarlet, onder wie oprichter Paul Gelderloos die ruim 40 procent van de aandelen Scarlet heeft.

Een woordvoerder van Belgacom licht toe dat het bedrijf gaat onderzoeken of het de Nederlandse abonnees zal behouden. De Nederlandse internetmarkt wordt steeds meer gedomineerd door KPN, dat de afgelopen jaren een hele trits kleinere internetaanbieders kocht. Eerst moet de overname nog worden goedgekeurd door de Belgische mededingingsautoriteiten.