Rondleiding

Rondleiding Architectuurcentrum Aorta organiseert 22 februari (15u) een rondleiding door het Stadhuis en omgeving. De Spaanse architect Miralles (1955-2000) verbouwde het deels middeleeuwse complex. Het Utrechtse stadhuis heeft een eeuwenlange geschiedenis, want al meer dan 650 jaar zetelt het bestuur van deze stad op die plek. Miralles verbond bestaande en moderne architectuur op een niet alledaagse wijze met elkaar. Ook ontwierp hij een interieur waarbij oude elementen werden geïntegreerd met nieuwe details, van verlichting tot rijdende kastsystemen, vreemde trappen en bizarre plafonds. Vertrek: entree stadhuis, Korte Minrebroederstraat 1, Utrecht. Duur: 1,5u. Deelname7,50. Res: 030-2321686 & tours@aorta.nu

Architectuurcentrum Aorta organiseert 22 februari (15u) een rondleiding door het Stadhuis en omgeving. De Spaanse architect Miralles (1955-2000) verbouwde het deels middeleeuwse complex. Het Utrechtse stadhuis heeft een eeuwenlange geschiedenis, want al meer dan 650 jaar zetelt het bestuur van deze stad op die plek. Miralles verbond bestaande en moderne architectuur op een niet alledaagse wijze met elkaar. Ook ontwierp hij een interieur waarbij oude elementen werden geïntegreerd met nieuwe details, van verlichting tot rijdende kastsystemen, vreemde trappen en bizarre plafonds.

Vertrek: entree stadhuis, Korte Minrebroederstraat 1, Utrecht. Duur: 1,5u. Deelname7,50. Res: 030-2321686 & tours@aorta.nu