Ronaldo moet vrezen voor voetballoopbaan

Ronaldo is opnieuw zwaar geblesseerd geraakt. De spits van AC Milan zakte woensdag tijdens de thuiswedstrijd tegen Livorno (1-1) door de linkerknie en scheurde daarbij een gewrichtspees. De Braziliaan moet een operatie ondergaan en is naar verwachting circa negen maanden uitgeschakeld. Hij zei te vrezen voor het einde van zijn loopbaan.

Ronaldo speelde de afgelopen anderhalf jaar wegens blessures slechts twintig competitieduels voor AC Milan. Hij raakte negen jaar geleden als speler van Internazionale ook al eens zwaar geblesseerd, toen aan de rechterknie. Hij moest destijds ruim een jaar toekijken.

Ronaldo vloog gisteren naar Parijs. Daar wacht hem in een speciale kliniek de zesde operatie in zijn door blessures geteisterde loopbaan. De voormalige spits van PSV stond door al zijn kwetsuren bij elkaar opgeteld al ruim veertig maanden aan de kant.

„Ik wil niet zeggen dat zijn loopbaan voorbij is”, reageerde Milan-coach Carlo Ancelotti. „Dat zal de tijd ons leren. Op dit moment kunnen we hem alleen maar zoveel mogelijk steunen. Zijn ploeggenoten hebben na de wedstrijd het stadion snel verlaten om Ronaldo in het ziekenhuis te bezoeken.”

De 31-jarige Ronaldo verruilde vorig jaar Real Madrid voor AC Milan. Nadat hij in Spanje bij de ‘Koninklijke’ slechts sporadisch zijn befaamde kwaliteiten had getoond, kon de spits ook in de Serie A niet overtuigen. Door blessures in zijn dijbeen en kuit kwam de WK-topscorer aller tijden (vijftien doelpunten) dit seizoen nog maar zes duels in actie. Nu de Braziliaan wederom een lange revalidatie wacht, is het de vraag of hij nog ooit op zijn oude niveau kan terugkomen.

AC Milan-eigenaar Silvio Berlusconi liet zich optimistisch uit. „Ik heb hem woensdagavond na de wedstrijd gesproken”, zei de voormalige premier van Italië. „Ik heb hem gezegd dat hij in zichzelf moet geloven. Hij heeft een buitengewone fysieke potentie. Ik denk dat hij later dit jaar kan terugkeren als de kampioen die hij is.” (ANP)